Guide til den rigtige solbrille

Size-guide til solbriller

Herunder på illustrationen kan du se hvordan vi måler vores solbriller. Er du i tvivl om hvilke mål der passer dig bedst, kan det være en god ide at måle på nogle gamle modeller man eventuelt har liggende, og som man ved sidder rigtigt.

solbrille guide

Vælg de rigtige solbriller

Solbriller skal beskytte øjnene 100% mod solens skadelige UV-stråler, men der er mange ting at have med i overvejelserne, når man skal finde den optimale brille. Alle vores solbriller er naturligvis med 100% UV-beskyttelse (UV400), og er alle CE-mærket. Det er din garanti for at alle krav er overholdt.

Gode briller fjerner UV-strålingen og reducerer lysmængden, så man slipper for at klemme øjnene sammen. De fjerner eller reducerer ligeledes også reflekteret lys, hvilket gør det mere behageligt at opholde sig ude i sollys.

Valg af solbrilleglas 
Det er vigtigt at vælge det rigtige glas, da det har betydning for hvor godt man ser. Det man skal have med I overvejelserne er glastype og farve på glasset. Derudover kan filterkategorien på glassene også have en betydning. Nedenfor kan du se beskrivelser af de forskellige typer af glas. 

Polariserede glas udelukker lys som reflekteres fra vandrette flader. F.eks. vand, sne eller en våd vej. De er derfor særligt velegnede til bilkørsel i regnvejr, på havet eller skiløjpen. 

Spejlglas kaster reflekser tilbage og eliminerer genskin fra sollyset og øger øjnenes komfort. De er derfor velegnede til vand og skisport. 

Standard solbrilleglas er et udemærket valg til daglig brug. De er billigere og reducerer stadig lyset som de skal. Alle vores solbriller er naturligvis med fuld UV-beskyttelse.

Farven på glasset
Smag og temperament har selvfølgelig en betydning, når man skal vælge. Men det kan også være vigtigt at overveje dit behov. Skal solbrillen f.eks. bruges på vandet, på skibakken eller på golfbanen, kan valg af den rigtige glasfarve også have betydning. Solbrilleglas findes i nemlig i mange forskellige farver og alle filtrerer lyset forskelligt.

Grøn
Et godt allround glas, der absorberer det blå lys og reducerer blænding. Farven gør at man bevarer farvebalancen og forbedre kontrastevnen.

Grå
En neutral farve, som er fin til de fleste formål idet den bevarer farveforskellene. Omgivelserne bliver dog lidt mere grå at se på.

Gul
Giver en rigtig god kontrast under dårlige lysforhold. F.eks. i tåge og snevejr.

Rosé og let rødlige glas
Giver en endnu skarpere kontrast under dårlige lysforhold i tåge og snevejr, sammenlignet med det gule glas. Den røde farve er samtidig god under dårlige lysforhold, f.eks. i skoven.

Kategori
Solbrilleglas inddeles i kategorier alt efter hvor meget glasset er tonet, og dermed mængden af lys de lukker ude.

-Kategori 4: 92-97% - Udelukker rigtig meget lys og er derfor ikke egnet til bilkørsel. Hvorimod den er rigtig fin at benytte i bjerge eller til søs.
-Kategori 3: 82-92% - Til almindelig brug i solskinsvejr og stærk sol. Langt de fleste solbriller er kategori 3, hvilket er helt fint til bilkørsel og langt de fleste øvrige aktiviteter.
-Kategori 2: 57-82% - Egnet til solkinsvejr, let skyet vejr og bilkørsel
-Kategori 1: 20-57% - Begrænset toning af glasset og derfor ikke velegnet i solkin.
-Kategori 0: 20% eller mindre.
© 2024 MJ Handel ApS. All Rights Reserved